Giuseppe Arcimboldo

 Hola, famílies!

Aquests darrers dies hem conegut a un artista que va viure a Itàlia fa molt de temps: Giuseppe Arcimboldo. Aquest gran pintor era famós per pintar retrats de persones utilitzant com a base fruites, verdures i altres elements de la natura.

Nosaltres el vam començar a conèixer a través dels seus quadres invertits, uns quadres que canvien molt, segons la perspectiva d'on es mirin...


Aquests van ser els dos primers quadres que vàrem projectar, primer els miràrem com si d'una fruitera es tractés i entre tots anàrem distingint els diferents fruits que apareixien. D'aquesta manera, a part de d'exercitar l'observació i l'atenció, férem un treball molt interessant de vocabulari i reconeixement de fruites i verdures, establint semblances i diferències.
Un cop analitzades les obres, vam projectar els mateixos quadres però girants de dalt a baix i vam descobrir que realment es tractava de cares de personatges, tota una sorpresa!


A partir del nom de l'artista, vam fer un taller de lectoescriptura, reconeixent el seu nom i les lletres que el formaven, practicant també el traç, la motricitat fina i la coordinació òculomanual i la coordinació, a l'hora de fer servir les tisores.



En una altra sessió vam voler experimentar fent el mateix que Arcimboldo però amb fruites i verdures reals. Així, per equips i un cop observat tot el material de què es disposava, s'havien de posar d'acord per confeccionar la cara d'un personatge, de manera cooperativa. Aprendre a arribar a un consens i a posar-se d'acord per aconseguir un objectiu comú és un dels aspectes més importants a treballar  durant tota l'escolarització i no hi ha millor manera per fer-ho que utilitzant la imaginació i la creativitat!


La següent sessió la dedicàrem al dibuix realista d'una fruitera, utilitzant retoladors negres i aquarel·les. Aquesta és una activitat complexa on es posen en joc moltes habilitats i conceptes com l'orientació espacial (dins, fora, damunt, davall...),  les formes, els colors, la perspectiva, etc

I, per acabar la setmana, vam fer un taller a l'estil Arcimboldo, utilitzant de base la nostra fotografia i fruites i verdures impreses. Aquí tornarem a practicar amb les tisores, fent les composicions de manera lliure i guiant-se per seu propi sentit de l'estètica i l'harmonia.






Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ENGINYERIA NAVAL (FEEDBACK)

SUPERFESTA