VISITA AL FAR DE LA MOLA I AL MOLÍ VELL

Descobrir el patrimoni cultural a través de l’escola és una de les vies per donar a conèixer una part de la nostra història i la nostra essència per, així, aprendre a valorar-lo i estimar-lo. 

A la Mola trobem dos dels elements arquitectònics més importants de l'illa: el Far i el molí Vell, ambdós de vital importància per la vida social i econòmica de la nostra illa fins no fa tants anys.

Permetre als infants visitar indrets que no els són tant quotidians fa que el sentit de la descoberta es desenvolupi més que mai. Durant les sortides són molts els coneixements i les curiositats que es desperten entre ells fruit de detalls aparentment insignificants, des del punt de vista de la persona adulta. Un pal, una pedra, un insecte, un bolet fortuït, una fulla, un flor que es pot menjar, el cant d'un ocell que ens és familiar... qualsevol cosa pot encetar una conversa d'allò més interessant. Cal tenir en compte, però, que tots aquests descobriments només són possibles si ens endissem dins la  natura pel nostre propi peu, caminant-la, palpant-la, ensumant-la... Res d'això no és possible des de la butaca de casa o el sofà, ni darrera d'una pantalla ni de la finestra del cotxe.

És important que des de petits inculquem als infants el gust per caminar, sense subestimar-los, permetent que es cansin, que sentin l'aire fresc contra les galtes, la boca seca després de l'esforç,... sols així, quan són capaços de girar el cap enrere i veure el llarg camí recorregut, els permetem que prenguin consciència de les seves  infinites capacitats.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ENGINYERIA NAVAL (FEEDBACK)

SUPERFESTA