FEM PA

 Fa dos dies que al pati no parem de fer pa! Sí, sí! ho heu llegit bé! Tot just arribar a l'arener, ens arromenguem bé i anem per feina! N'Hugo, com a expert en el tema, coordina la tasca i tots i totes col·laboram seguint les seves indicacions. Ara ja en som més entesos i fem la feina de manera autònoma. Així i tot, n'Hugo ens va supervitzant i donant indicacions. Tenim l'espai ben organitzat: la màquina on es mescla la farina, la taula de pastar i la post on deixem llevar la massa. Cadascú té una funció i treballam en equip i de manera coordinada.

És clar que es tracta d'un pa de bromes, d'aquell que no podem menjar, "simbòlic", com diem en termes educatius. Però l'emoció i la intensitat en què vivim l'acció és gairebé real! I és que el joc simbòlic és de vital importància en els infants. A través d'ell, els infants es diverteixen, exerciten la imaginació i estimulen el cervell per aprendre coses noves, a la vegada que aprenen a socialitzar. El joc simbòlic és aquell en què l'infant imita comportaments quotidians, normalment del món adult, o frases que ha sentit. està estretament relacionat amb el llenguatge i, per tant, és extremadament beneficiós. 

En un món on de cada vegada van conquerint més terreny les pantalles i el joc individual, cal seguir lluitant per oferir als infants espais i moments per poder dur a terme aquest tipus de joc. No ens hem d'oblidar mai que JUGAR ÉS UNA COSA MOLT SERIOSA!

Per cert, de moment fem pa moreno i blanc... però no descartam fer-ne d'altre tipus, segons la demanda del mercat...





 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ENGINYERIA NAVAL (FEEDBACK)

SUPERFESTA