MOTRICITAT FINA

La motricitat fina fa referència als moviments voluntaris molt precisos de les mans i dits, que impliquen petits grups de músculs i que requereixen una major coordinació. Comprèn totes aquelles activitats realitzades pels infants que necessiten una precisió, un alt nivell de coordinació visio-manual, una força controlada i una bona concentració; és a dir, que es treballen els moviments amb precisió realitzades per la mà, els dits, el canell, l’avantbraç i el braç.

A l’etapa d’Educació Infantil, treballar la motricitat fina és molt important, ja que, potencia les habilitats manuals necessàries per a l’escriptura i, especialment, per fer la pinça.

 Aquesta setmana hem treballat la motricitat fina a partir de diferents propostes.

Hem fet construccions a partir de pals i gomes elàstiques, de manera que per poder subjectar les peces havíem de donar voltes als elàstics. Tot un exercici de coordinació i precisió!

També hem practicat la motricitat fina en el joc simbòlic, preparant uns gelats d'allò més saborosos utilitzant unes pinces especials.
Amb el jocs dels cotxes hem construït unes carreteres que calia encaixar bé per no provocar cap accident!
També hem treballat la motricitat fina i el grafisme a partir del dibuix. Així, després de la sessió de psico, hem fet un dibuix tan gran com hem volgut i que després hem retallat utilitzant les tisores, un instrument que requereix molta concentració i coordinació entre l'ull i la mà.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ENGINYERIA NAVAL (FEEDBACK)

SUPERFESTA